Ads Top

Alcatel-Lucent brengt videocommunicatie binnen handbereik

Alcatel-Lucent Enterprise heeft haar Visual Collaboration-suite uitgebracht, waarmee er een kostenefficiĆ«nte hoge kwaliteitsvideo-oplossingbeschikbaar komt.  Alcatel-Lucents Visual Collaboration Suite gaat verder dan de huidige, dure en beperkte teleconference-oplossingen, dankzij de open standaard. Hiermee kan videocommunicatie uitgebreid worden naar elke locatie, op ieder type apparaat. Zo kan de suite uitgebreid worden naar desktop PC’s, smart phones, laptops, tablets, interactieve whiteboards en de diverse schermen in kantoren en vergaderruimtes.
In samenwerking met partners SMART Technologies, RADVISION en Lifesize brengt Alcatel-Lucent een breed assortiment Visual Collaboration-oplossingen – inclusief infrastructuur, applicaties en videosystemen – op de markt. De oplossingen beschikken over intelligente functies zoals de beschikbaarheidsweergave, eenvoudig te gebruiken interfaces en ‘drag and drop’-mogelijkheden, waarmee medewerkers elkaar altijd kunnen bereiken. Zo kunnen ze via ieder apparaat een videoconnectie opzetten voor een real-timeface-to-face gesprek, terwijl ze tegelijkertijd content delen.
De Visual Collaboration-suite bevat ook Alcatel-Lucents interactieve whiteboard-oplossing die samen met SMART Technologies is ontwikkeld. Deze nieuwste oplossing integreert het delen van content met behulp van de Alcatel-Lucent My Teamwork-applicatie. Daarnaast is het ook mogelijk om met behulp van deze interactieve oplossing – mede mogelijk gemaakt door het SMART Board 685ix interactieve whiteboard-systeem – een video whiteboarding-sessie op te zetten tussen werkgroepen in vergaderruimtes en op remote locaties. Het whiteboard is verbonden met de deelnemers in de conference call en zij kunnen real-time schrijven en samenwerken met alle mensen die deelnemen aan de video conference. Ze zien hierdoor meteen wat er wordt geschreven en aangepast. De Visual Collaboration-suite biedt daarnaast een web gebaseerde video conferencing client voor desktops van medewerkers en een aantal oplossingen van RADVISION en Lifesize. Hiermee kunnen infrastructuur- en vaste videosystemen voor kleine, middelgrote en grote vergaderruimtes opgezet  worden.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.