Ads Top

Microsoft Lync: nieuwe oplossing voor telefonie

Vandaag is de release candidate vrijgegeven van Microsoft Lync, de derde generatie van Microsofts serversoftware voor Unified Communications. Deze software zorgt ervoor dat mensen met één druk op de knop met elkaar in contact kunnen komen waardoor ze kunnen communiceren, samenwerken en hun productiviteit verhogen. Lync, voorheen bekend als Office Communications Server, zorgt ook voor aanzienlijke kostenbesparingen en is nu beschikbaar voor bedrijven van elke omvang om kosteloos te evalueren. De release candidate (download vanaf http://technet.microsoft.com/evalcenter\ff808407.aspx) is de eerste stap op weg naar de officiële introductie op de markt. Inmiddels werken ook tientallen partners en klanten aan oplossingen die op Lync zijn gebaseerd.
Dit jaar deed Microsoft voor het eerst mee in de jaarlijkse IP PBX Request For Proposal (RFP) van Allan Sulkin (TEQConsult Group). Lync kwam als voordeligste oplossing uit de bus en biedt bovendien naast IP-telefonie ook presence, chat, audio-, video- en webconferencing. Alle functionaliteit is voor iedere gebruiker vanaf elke plek toegankelijk.
Microsoft Lync kan van elk email-, chat-, of telefooncontact een virtuele face-to-face meeting maken, doordat iedere communicatievorm ook video- en audioconferencing kan omvatten. Ook kan een gebruiker zijn desktop, applicaties en/of documenten delen met anderen en staan voorzieningen zoals instant messaging, internettelefonie, aanwezigheidsinformatie (‘presence’) en spraakherkenning ter beschikking. Mensen kunnen verbonden blijven met anderen via het apparaat van hun keuze, ook als zij niet op kantoor zijn, en gemakkelijk zonder onderbreking een gesprek via een PC overzetten naar een mobiel apparaat.
In Nederland werken onder andere KPN/Getronics, Wortell, Solfit, StartReady, Atos Origin, Aastra, Exact Software, GN Netcom, NET en Polycom met de nieuwe versie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.