Ads Top

FBI wil Skype afluisteren

Amerikaanse inlichtingendiensten willen het gehele internet kunnen afluisteren en pleiten daarom voor een backdoor in alle versleutelde communicatiediensten. Steeds meer communicatie vindt online plaats, bijvoorbeeld via diensten als Skype. De FBI beschikt echter niet over de mogelijkheden om deze gesprekken af te luisteren. Als het aan de inlichtingen- en opsporingsdiensten ligt, bouwen sociale netwerksites, Skype en andere online diensten een backdoor in die het mogelijk voor de Amerikaanse overheid maakt om al het verkeer te onderscheppen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zwitsers gebruiken Trojaans paard voor afluisteren VoIP
10-10-2006,15:02 doorRedactie
Het afluisteren van normale telefoongesprekken is voor de meeste overheden geen probleem. Het aftappen van VoIP is echter een ander verhaal. Om verdachte personen toch te kunnen bespioneren gebruikt de Zwitserse overheid een speciaal ontwikkeld Trojaans paard.

De software is ontwikkeld door ERA IT Solutions en wordt na goedkeuring van de rechter op de verdachte z'n PC geplaatst. De ISP van de verdachte zou de Trojan op diens computer moeten installeren. Om ervoor te zorgen dat anti-virus software de Trojan niet als malware herkent, moeten virusbestrijders hun signatures aanpassen.

De spionage software heeft ook extra mogelijkheden. Zo kan de ingebouwde microfoon van een laptop of aangesloten webcam worden aangezet om gesprekken en de kamer te monitoren. Is het aftappen voltooid, dan kan de software zichzelf verwijderen.

Het project van de Zwitserse overheid werd in het geheim ontwikkeld, maar in een artikel in de SonntagsZeitung laat de overheid weten dat er geen duidelijke juridische basis voor het gebruik van Trojaanse paarden is. (Heise)

Mogelijk gemaakt door Blogger.