Ads Top

iOS 10 krijgt een nieuwe VoIP app die bellen makkelijker maakt (i.m.)

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen gebruik maken van VoIP. Nog nooit van gehoord? VoIP staat voor Voice over Internet Protocol ofwel: bellen via het internet. En dat komt je wellicht een stuk bekender voor. Er zijn talloze verschillende apps waarmee je kunt bellen via het internet. Denk bijvoorbeeld aan Facetime en Skype. Ook Whatsapp heeft tegenwoordig de mogelijkheid om te bellen. Grote voordeel hiervan is natuurlijk dat je, wanneer je op WIFI zit, niets hoeft te betalen voor het gesprek. Apple lijkt daar handig op in te gaan spelen. iOS 10, dat later dit jaar uitkomt, zal namelijk de beschikking hebben over een standaard VoIP app, waarmee het nog gemakkelijker is om met je telefoon via internet te bellen!

iOS 10
iOS 10 is al een tijdje geleden aangekondigd en zal dit najaar beschikbaar zijn op de apparaten van Apple. Overigens zijn niet alle Apple apparaten compatible met dit nieuwe besturingssysteem. Alle iPhone 5 en iPhone 6 smartphones zijn compatible. Daarnaast wordt iOS ook beschikbaar voor verschillende iPads en de iPod touch van de zesde generatie. Voor de iPhone 4s, iPad 2 en 3, de iPad mini en de iPod touch 5G zal het nieuwe besturingssysteem helaas niet beschikbaar zijn. Naar verwachting sluit Apple met de introductie van iOS 10 aan bij de datum waarom de nieuwe iPhones beschikbaar zijn. September 2016 zal iOS 10 naar alle waarschijnlijkheid dus beschikbaar zijn. Daarmee zal ook de nieuwe app om via internet te bellen vanaf september beschikbaar zijn.

Bellen via je smartphone
Bellen via je iPhone is met de nieuwe app ontzettend eenvoudig en daardoor is de verwachting dat dit alleen maar zal blijven toenemen. Lastige kwesties die bij andere apps boven water zijn gekomen de afgelopen jaren, zijn volgens Apple in deze nieuwe app helemaal opgelost waardoor het nog eenvoudiger wordt en toegankelijker voor iedere smartphone gebruiker. Er zijn nieuwe API’s en er komen zelfs speciale transcripties voor je voicemail zodat je deze niet hoeft af te luisteren om te weten te komen wat er is ingesproken. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid!

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.