Ads Top

ACM start consultatie marktanalyse vaste telefonie

ACM heeft onderzoek gedaan naar de markt voor Vaste Telefonie.  ACM heeft onderzocht of het nodig is dat KPN toegang dient te verlenen op de wholesalemarkt voor aansluitingen voor vaste telefonie en het verkeer daarover (de markten voor gespreksdiensten). Dergelijke toegang maakt het mogelijk dat eindgebruikers kunnen kiezen tussen meerdere aanbieders van vaste telefonie.

De resultaten van dit onderzoek heeft ACM in een ontwerpbesluit opgenomen. In het ontwerpbesluit concludeert ACM dat op de consumentenmarkt (de markt voor enkelvoudige aansluitingen) door ACM opgelegde regulering van ontbundelde toegang reeds voldoende keuze is.  Ook op de grootzakelijke markt (de markt voor meervoudige aansluitingen) is door regulering van ontbundelde toegang en zogenaamde huurlijnen voldoende keuze.  ACM reguleert deze markten daarom  niet langer.

Op de kleinzakelijke markt (de markt voor tweevoudige gespreksdiensten) concludeert ACM dat KPN nog steeds dominant is en dat zonder regulering eindgebruikers onvoldoende keuze hebben. Op basis van deze conclusie ziet ACM aanleiding om op deze markt verplichtingen op te leggen aan KPN. ACM legt wel minder verplichtingen op dan in het nu geldende marktanalysebesluit. De verplichtingen die moeten voorkomen dat KPN te lage prijzen rekent, worden niet langer nodig geacht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.