Ads Top

Hosted telefonie omgeving flexibel in te richten met Managed Voice Lite van Voiceworks

Niet iedere vaste telefoon hoeft alles te kunnen, blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Voiceworks, aanbieder van zakelijke, vaste, mobiele, UC-, cloud- en dataoplossingen. Zakelijke gebruikers willen ook kunnen kiezen voor een vaste telefoon met beperkte functionaliteiten, naast de standaard uitgebreidere telefoonfuncties, afhankelijk van waarvoor de telefoon gebruikt wordt.

In het onderzoek werd gekeken naar welke functies de vijf meest voorkomende vaste telefoontypen, te weten de bureau-, vergaderzaal-, magazijn-, kantine- en receptietelefoon, minimaal moeten hebben. De receptietelefoon vereist de meest geavanceerde functies, zoals inkomende gesprekken in de wachtrij plaatsen en doorverbinden, gevolgd door de bureautelefoon. Het bureautoestel wordt het meest gebruikt voor het voeren van zowel inkomende als uitgaande gesprekken en doorschakelopties.

Aan de overige telefoons in een organisatie worden andere eisen gesteld. ‘Hunt-groepen’ en het instellen van voicemail bijvoorbeeld worden gezien als niet noodzakelijke functies voor een telefoon in een kantine, vergaderzaal of magazijn. Voor deze plekken voldoet een vaste telefoon met beperktere functies. Een aanzienlijk deel van de respondenten (42%) geeft de voorkeur aan een beperktere variant in het magazijn en voor de kantine geldt hetzelfde.


Organisaties die op verschillende plekken gebruikmaken van een vaste telefoon hebben behoefte aan een telefonieoplossing met verschillende mogelijkheden welke flexibel in te richten is. Omdat een telefoon met uitgebreide functionaliteiten niet altijd de standaard hoeft te zijn, biedt Voiceworks nu ook Managed Voice Lite, de beperktere variant van de standaard hosted oplossing Managed Voice. Bij de aanhoudende trend van telefonie uit de cloud biedt Voiceworks met deze Lite variant, met basisfuncties als verkorte kiesnummers, wisselgesprekken en hotdesking een extra mogelijkheid met een lagere maandlicentie en meer eenvoud.


 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.