Ads Top

Frank Timmermans nieuwe regiomanager Plantronics

Plantronics heeft Frank Timmermans aangesteld als Head of Corporate Sales Benelux & Nordics. Hij is in deze nieuwe functie verantwoordelijk voor het realiseren van een aanzienlijke groei van het marktaandeel in deze regio. Timmermans (41) heeft eerder leidinggevende en commerciële functies vervuld bij onder andere Ricoh en Hewlett-Packard. Daar deed hij ervaring op met multichannel management in West-Europa en het aansturen van partner- en accountmanagers in meerdere landen. Ervaring die hij in zijn nieuwe rol goed kan gebruiken.
Timmermans signaleert een toenemende vraag naar communicatieproducten doordat steeds meer bedrijven overstappen op mobiel werken: ‘Nederland is bezig met een inhaalslag op het gebied van mobiel werken en met software in de cloud. Een werkgever heeft geen immens pand met grote serverruimtes meer nodig. Door medewerkers vertrouwen te geven en in staat te stellen te werken waar en wanneer zij dat willen, bespaart hij aanzienlijke kosten. Maar ook de werknemers hebben er voordeel bij in de vorm van een betere werkprivé balans. Dankzij onze communicatiemiddelen zijn ze beter bereikbaar en minstens 20 procent productiever’.
Een andere ontwikkeling in de zakelijke markt die Timmermans ziet, is de groei in Unified Communications (UC): ‘De meeste vaste telefoontoestellen zullen op korte termijn verdwijnen en men zal overstappen naar softphones, denk bijvoorbeeld aan Skype voor thuisgebruik, smartphones en tablets. Daarnaast worden conference calling en videoconferencing steeds belangrijker. Communicatie via een headset is niet langer een optie maar een must. Plantronics loopt voorop op dit gebied en is compatibel met wereldspelers zoals Microsoft, Cisco, Avaya, Siemens. Afgelopen jaar zagen wij een groei van meer dan 50 procent in onze UC-categorie, en dat is nog maar het begin’, aldus Timmermans.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.