Ads Top

Worldmeetings lanceert eerste Virtual Meeting Room zonder abonnement

Worldmeetings gaat in samenwerking met KPN, als eerste intermediair in de markt een Virtual Meeting Room (VMR)-verbinding aanbieden, zonder dat hier een abonnement voor nodig is. Hiermee komt Worldmeetings tegemoet aan de wens van vergaderend Nederland.

Uit recent onderzoek bleek namelijk dat 83 procent van de boekers bereid is nieuwe technologieën te omarmen. Ook hecht vergaderend Nederland veel waarde aan een groene locatie (80 procent).

Een Virtual Meeting Room is een vergaderruimte ‘in de cloud’, toegankelijk voor deelnemers via videoconference vanaf de eigen werkplek. De VMR reduceert zowel kosten als CO2 uitstoot, door middel van het beperken van reisbewegingen. “Fysiek wordt het nieuwe uniek”, zegt Henk Evers, Sales Manager bij KPN Talk en Vision. ”Online meeten zal over enkele jaren de standaard zijn.”

Videomeeting en -conferencing bestaat al jaren. Veel organisaties gebruiken Skype of andere gratis programma’s. Het gebruik van deze technologieën is al zo wijdverspreid, dat uit eerder genoemd onderzoek blijkt dat 15 procent van de geïnterviewden verwacht dat face to face meetings in de komende vijf jaar overbodig worden.

Het boeken van een VMR verschilt tegenwoordig weinig van het boeken van een fysieke vergaderruimte. Dit is zeer belangrijk; 94 procent van de geïnterviewden gaf namelijk aan dat een vergaderruimte geen gedoe moet geven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.