Ads Top

WhatsApp is in Nederland nog steeds erg populair

WhatsApp is in Nederland nog steeds erg populair. Negen op de tien smartphonebezitters hebben de app geïnstalleerd. Vier op de tien whatsappers gebruiken de dienst ook voor zakelijke doeleinden. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.372 Nederlandse consumenten.

Maar liefst negen op de tien smartphonegebruikers hebben WhatsApp geïnstalleerd. Deze meest gebruikte messenger app staat zelfs bij acht op de tien Nederlanders in het favoriete dock of op het eerste scherm.

Gemiddeld ontvangen Nederlanders via WhatsApp 65 berichten per dag en versturen we er zo'n dertig, Vooral bij 18 tot 34-jarigen wordt de app intensief gebruikt. Zij versturen gemiddeld 60 berichten per dag en ontvangen er 150. Whatsappers zitten in gemiddeld 7 groepen, waardoor het aantal ontvangen berichten vrijwel altijd hoger ligt dan de verstuurde berichten. Jongeren tussen de 18 en 34 jaar zitten zelfs in gemiddeld 10 groepen.

Vier op de tien gebruikt WhatsApp ook zakelijk. Zakelijk gebruik is vooral populair onder 18-34. Dertien procent is negatief over deze ontwikkeling. Het zou de balans tussen werk en privé kunnen verstoren en het komt niet professioneel genoeg over.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.