Ads Top

Meeste bedrijven vinden videovergaderen nuttig

Polycom maakt de resultaten bekend van een nieuw onderzoek dat ingaat op hoe organisaties vandaag de dag videosamenwerkingsoplossingen gebruiken. Het wereldwijde onderzoek toont aan dat meer dan negentig procent van de bedrijven die regelmatig video gebruiken voor samenwerking, diverse voordelen ervaart. Bedrijven noemen bijvoorbeeld hogere productiviteit, een betere samenwerking in het team, diverse financiële besparingen en een verlaging van de reiskosten.

Hoewel het onderzoek de vele voordelen van het gebruik van videosamenwerking laat zien, bestaan er nog steeds drempels voor een brede adoptie. Het onderzoek wijst uit dat meer dan vijftig procent van de mensen die regelmatig video gebruiken, zelden tot nooit IT’ers nodig heeft bij een telefoongesprek. Dat zorgde voor meer eenvoud in het gebruik met oplossingen van vandaag de dag. De helft van de ondervraagde mensen hintte er ook op, dat meer toegang tot video leidt tot meer gebruik. Maar weinig organisaties hebben video beschikbaar gesteld voor gebruikers van desktop en mobiel. In grote conferentieruimten is er doorgaans slechts een beperkte beschikbaarheid van video.

Van de ondervraagde eindgebruikers geeft 45 procent aan regelmatig gebruik te maken van mobiele apparaten – zoals tablets, laptops en mobiele telefoons – voor het deelnemen aan een videoconferentie. 35 procent van de digital natives – werknemers van 25 jaar of jonger en bepalend voor de toekomst van werk – gebruikt regelmatig video vanaf diverse locaties. Deze aantallen nemen naar verwachting toe naarmate er meer mobiele apparaten komen en organisaties steeds flexibeler werkregelingen bieden.

Specifieke resultaten voor de EMEA-regio:
  • meer dan negentig procent van de onderzochte EMEA-bedrijven zet meetings op via ‘room based’-oplossingen;
  • al meer dan 45 procent van de EMEA-bedrijven gebruikt een mobiele video-oplossing;
  • bijna 66 procent gebruikt virtuele meeting-rooms – het hoogste percentage in vergelijking met het gebruik daarvan in Noord-Amerika en Azië-Pacific;
  • EMEA is behoorlijk technologisch onderlegd – slechts 37 procent heeft IT-ondersteuning nodig bij een tot 25 procent van de videogesprekken.
  • een besparing op reiskosten is in EMEA het belangrijkste voordeel van videogebruik – 98 procent geeft dit een gemiddelde tot hoge prioriteit.
  • 71 procent van de onderzochte mensen in EMEA ziet een toename van het videogebruik in het dagelijkse werk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.