Ads Top

Ricoh introduceert Unified Communication platform voor eenvoudig online samenwerken

Ricoh introduceert een compleet portfolio van Unified Communication (UC)-oplossingen om online samenwerken, vergaderen en brainstormen voor iedereen toegankelijk en eenvoudig te maken. Het portfolio stelt gebruikers in staat om efficiënter en duurzamer (samen) te werken. Ricoh’s UC Platform draait binnen een eigen, hypermodern datacenter, waardoor organisaties voordelig gebruik kunnen maken van alle voorzieningen.
Het Ricoh UC portfolio is gericht op efficiënt, digitaal samenwerken en omvat videoconferentiesystemen, apps en een touch screen dat tevens los inzetbaar is als interactief whiteboard. Ricoh’s Unified Communication oplossingen combineren visuele live communicatie met audio, video en documentbestanden. Dankzij de ondersteunende apps is live communicatie mogelijk vanaf zowel pc, laptop, smartphone of tablet. De middelen dragen sterk bij aan een duurzame bedrijfsvoering, productiviteit en kostenbesparingen, onder meer door het wegnemen van reistijd.
De investering in Ricoh’s Unified Communication platform is voor bedrijven minimaal, aangezien het communicatieverkeer van Ricoh UCS volledig via de communicatieservers in het eigen datacenter verloopt. Hierdoor hoeven gebruikers niet te investeren in dure servers, gereserveerde verbindingen en de aankoop van audio- en videoapparatuur.
Om voor individuele gebruikers verbinding met de communicatieservers tot stand te brengen, levert Ricoh apps voor Windows, iPhone, iPad en MacOS. Alle endpoints kunnen uiteraard ook met elkaar verbonden worden. Doordat voor het opzetten van een videovergadering uitsluitend een internetverbinding en beeldoutput benodigd zijn, is het mogelijk om vanaf iedere locatie een sessie op te zetten, zowel binnen als buiten kantoor.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.