Ads Top

Online videosolliciteren met Cammio

Vanaf deze week kunnen sollicitanten alleen nog door middel van videosollicitatie reageren op een vacature bij AFAS Software. Door op een video-link onderaan een vacature te klikken, krijgt de kandidaat een filmpje te zien waarin vier vragen worden gesteld. Vervolgens kan de sollicitant zelf een videoboodschap opnemen waarin hij de vragen beantwoordt. Voor deze nieuwe manier van solliciteren is AFAS Software een samenwerking aangegaan met Cammio, marktleider in online videosollicitaties.
De softwareleverancier maakt niet alleen zelf gebruik van online videosolliciteren, maar heeft in samenwerking met Cammio ook een koppeling ontwikkeld waarmee de functionaliteit beschikbaar is voor gebruikers van de e-HRM-oplossing van AFAS Software. Dankzij de koppeling met Cammio kunnen videoboodschappen vanuit AFAS e-HRM direct worden opgestart en achteraf teruggekeken worden. AFAS Software hoopt zo andere organisaties ook te stimuleren in de nabije toekomst hun sollicitatieprocedures aan te passen.
Naast de eerste sollicitatie per videoboodschap, zal AFAS Software in de nabije toekomst ook de eerste ronde sollicitatiegesprekken via de webcam gaan voeren met het Cammio-systeem voor videosollicitaties. Op deze manier wil de softwareleverancier nog beter tegemoet komen aan de wensen van de nieuwe generatie sollicitanten. Deze groep wil bij voorkeur buiten werktijd vanuit huis kunnen solliciteren en zo besparen op reistijd.
De samenwerking met Cammio is voor AFAS Software aanleiding om de bestaande vacaturewebsite in een nieuw jasje te steken. Vandaag lanceert de softwareleverancier de vernieuwde versie van www.werkenbijafas.nl, waar de AFAS-medewerkers een centrale rol spelen. In videoboodschappen leggen medewerkers de sollicitant uit wat hun toekomstige baan inhoudt en wat AFAS Software als werkgever voor hen betekent.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.