Ads Top

Grote onzekerheid bij bedrijven over juiste keuze telecomcontracten

Meer dan 50% van de Nederlandse MKB-bedrijven vindt het lastig om de tarieven en extra diensten van verschillende telecomproviders te vergelijken. De voornaamste reden voor de onzekerheid is dat bedrijven door de veelheid aan tarieven en diensten het vaak moeilijk vinden om de juiste keuze te maken. Dit betekent dat bedrijven niet zeker weten of hun telecommunicatie wel goed, effectief en kostenefficiënt geregeld is.
Dit is één van de uitkomsten van een grootschalig onderzoek door de Hogeschool van Amsterdam. Zo blijkt dat 52% van de ondervraagde bedrijven het lastig tot zeer lastig vindt om verschillen in diensten van telecomproviders te onderscheiden. Op de vraag of bedrijven het lastig vinden om tarieven te vergelijken tussen verschillende providers meent zelfs 61% van de bedrijven moeite daarmee te hebben.
Volgens de Hogeschool van Amsterdam bestaat er derhalve een grote behoefte aan deskundig advies op het gebied van zakelijke telecom. De functie van de telecomintermediair zal volgens de Hogeschool dan ook een toenemende rol van betekenis krijgen. Dit soort bedrijven kunnen namelijk de beste (maatwerk)oplossingen bieden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.