Ads Top

Nieuwe studie van Plantronics onthult het belang van de stem

Plantronics maakt vandaag tijdens de Gartner Symposium ITxpo 2010 in Cannes de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek naar het belang en de impact van de stem in het bedrijfsleven. Een belangrijke bevinding is dat de meeste business professionals (81 procent) tijd die gespendeerd wordt aan de telefoon waarderen als de meeste kritische factor voor succes en productiviteit op het werk.
Aangezien de werkplek zich ontwikkelt buiten de traditionele grenzen van het hoofdkantoor en het dagelijkse werkritme van 9 tot 5, brengen werknemers meer in tijd in verschillende locaties door – zoals bij klanten, thuis, de hotel lobby, in de auto en op het vliegveld. In de studie geeft 90 procent van de werknemers aan meer tijd buiten het kantoor door te brengen. In deze nieuwe context wordt de kracht van de stem een van de belangrijkste bedrijfsinstrumenten. Werken in een akoestisch uitdagende omgeving en een toegenomen aantal meetings die over de telefoon plaatsvinden, impliceert dat wat we zeggen, hoe we het zeggen en of we duidelijk verstaanbaar steeds belangrijker worden. De headset is een essentieel onderdeel in deze.
Tijdens het doen van zaken over de telefoon wordt lichaamstaal vervangen door het stemgeluid. Het stemgeluid vertegenwoordigt dan 87 procent van de gehele communicatie. De inhoud, wat er daadwerkelijk gezegd wordt, vertegenwoordigt slechts 13 procent van de totale effectiviteit. Daarom kan het stemgeluid samen met het tempo, pauzes, sterkte en hoogte het eindresultaat beïnvloeden. Door deze goed op elkaar af te stemmen kunnen professionals effectiever zijn tijdens telefoongesprekken. Plantronics’ masterclass ‘Speech Impact’ maximaliseert de prestaties van bedrijven door de stem te verzorgen en optimaal te gebruiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.