Ads Top

Monitoring op afstand van chronisch zieken en ouderen

De Intel Health Guide, voor monitoring op afstand van chronisch zieken en ouderen, is vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar. In Nederland kampt 15 procent van de bevolking met chronische aandoeningen en met behulp van de Intel Health Guide kan deze groep betere zorg worden geboden. Fujitsu, leverancier van zakelijke IT-oplossingen, is de eerste Intel-partner in Nederland die zorgaanbieders kan uitrusten met de Intel Health Guide en ook begeleiding kan bieden.
De Intel Health Guide is een apparaat met CE-label onder het EU Medical Device Directive, dat het samen met de online Intel Health Care Management Suite mogelijk maakt patiënten veilig thuis te monitoren. Het apparaat is ontworpen om de zorg te verbeteren van patiënten met chronische aandoeningen, hen zelf meer regie te geven over hun zorg, en het werk voor mantelzorgers en zorgpersoneel te verlichten.
De toenemende vergrijzing en de noodzaak voor meer efficiency en kostenverlaging vragen om een nieuwe aanpak. Zorg-op-afstand, een aanpak waarbij patiënten onder controle langer thuis kunnen verblijven in plaats van in het ziekenhuis, kan daarbij een belangrijke rol spelen. “In 2050 zal naar verwachting bijna een kwart van de Nederlandse bevolking ouder zijn dan 65. Dat betekent dat we met medici en de overheid moeten werken aan effectieve technologische oplossingen die nieuwe zorgmodellen mogelijk maken,” zegt Henk van den Eeckhout, enterprise manager van Intel Nederland. “De introductie van de Intel Health Guide helpt ouderen en chronisch zieken, terwijl we ook bijdragen aan het aanbieden van nieuwe manieren van zorg in Nederland.”
In het Martini Ziekenhuis in Groningen loopt momenteel een pilot met de Intel Health Guide. Binnen dit project wordt de Health Guide ingezet voor het monitoren van zwangere vrouwen met diabetes. Deze vrouwen moeten vanwege hun aandoening zeer intensief gevolgd worden, waarbij allerlei metingen moeten worden verricht, soms meerdere malen per dag. Met de Health Guide kunnen deze metingen plaatsvinden bij deze vrouwen thuis. Doordat de metingen in hun vertrouwde omgeving plaatsvinden zijn de meetresultaten ook betrouwbaarder. De gegevens gaan vervolgens via een online verbinding naar zorgverleners, die op basis daarvan, indien nodig, actie kunnen ondernemen. Daarnaast maakt de Health Guide het mogelijk dat de hulpverlener met de patiënt kan praten en is er een videoverbinding zodat de arts de patiënt ook kan zien. De komende drie maanden wordt de haalbaarheid van deze aanpak bekeken. Bij succes zal het project een vervolg krijgen, eventueel ook bij ziekenhuizen buiten Nederland. Deze pilot loopt onder regie van CURIT, leverancier van Disease Management Systems en Telezorg, en wordt mede mogelijk gemaakt door provinciale en Europese subsidies.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.