Ads Top

Aantal belminuten via vaste telefoon gehalveerd

De vaste lijn gaat er steeds meer uit. Het aantal belminuten via een vaste lijn is gehalveerd tot 4,8 miljard in 2022. Dat staat in het interactieve dashboard van de Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Het aantal SMS’jes is in Nederland de afgelopen vier jaar gedaald van 3,3 miljard in 2019 naar 1,8 miljard in 2022. De berichtenapps hebben die taak overgenomen.

Van de 06-nummers is 89 procent uitgegeven; een lichte stijging (1 procent) vergeleken met een jaar eerder. Omdat de vraag blijft stijgen, adviseert de ACM de wetgever om 06760-nummers beschikbaar te maken voor mobiele telefonie. Die nummers zijn bestemd voor toegang tot internet voor bepaalde diensten maar worden niet meer gebruikt.

Het aantal toegekende telefoonnummers voor informatie- en abonnee-informatiediensten (zoals 0800-nummers en 0906-nummers) daalt al jaren geleidelijk. Op advies van de ACM zijn daarom in 2022 de regels voor deze diensten aangepast. De ACM is strenger geworden bij zowel het toekennen van informatienummers als bij de handhaving op overtredingen.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.