Ads Top

Google introduceert Spaces en meer innovaties in Google Workspace

 


Google breidt de functionaliteiten in Google Workspace uit. Zo wordt in Google Chat ‘spaces’ uitgerold en de vergaderfunctie verder geoptimaliseerd.  

Spaces vormt de centrale plek voor teamsamenwerking in Google Workspace. Spaces is nauw geïntegreerd met Google Workspace-tools zoals Agenda, Drive en Documenten, waardoor gebruikers op een betere manier kunnen deelnemen aan discussies, kennis en ideeën kunnen delen en samen aan projecten kunnen werken.

Enkele nieuwe functies:

•    Werklocatie in Google Agenda: naast het aangeven van virtuele of fysieke aanwezigheid in uitnodigingen voor vergaderingen, kunnen teamleden nu hun werklocatie instellen in Agenda.
•    Bellen via Google Meet: Google is van plan om Meet-oproepen naar alle endpoints in Workspace te brengen. Dit zal als eerste beschikbaar zijn voor 1:1-chats in de Gmail-app.
•    Companion-modus in Google Meet: de Companion-modus wordt vanaf november beschikbaar gemaakt. Hiermee kunnen klanten en gebruikers gemakkelijk deelnemen aan vergaderingen vanaf hun device, terwijl ze gebruikmaken van audio en video in de kamer.
•    Live-vertaalde ondertiteling in Google Meet: later dit jaar zullen live-vertaalde ondertitels beschikbaar zijn in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Portugees – en in de toekomst volgen er nog veel meer talen.
•    Nieuwe hardware voor video conferencing: de Series One Board 65 en Series One Desk 27 zijn nieuwe, alles-in-één devices voor video conferencing. De Series One Desk 27 is ideaal voor desktops en kleinere (thuis)kantoren terwijl de Series One Board 65 is ontworpen voor (grote) vergaderruimtes.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.