Ads Top

33 procent van Nederlanders wil headset binnen twaalf maanden vervangen

 


Een derde van de Nederlanders wil zijn headset binnen twaalf maanden vervangen, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. 34 procent overweegt zijn headset later te vervangen.

De meeste mensen geven aan het liefst de volgende keer een JBL-headset te kopen. Onder jongeren is Apple bovengemiddeld populair, terwijl Samsung onder ouderen en vrouwen bovengemiddeld gewild is. Samsung- en Apple-telefoongebruikers blijken in de koop van hun headset relatief trouw aan hun merk, terwijl veel Huawei-gebruikers de volgende keer geen Huawei-headset zullen kopen.

De grootste groepen mensen hebben een headset die 6-12 maanden (20%) of 12-24 maanden (27%) oud is. De helft van de Nederlanders geeft aan een headset te hebben die ouder is dan een jaar: 27 procent heeft een headset van 12-24 maanden, 12 procent een headset van 24-36 maanden en 11 procent heeft hearables die ouder zijn dan 36 maanden. Gezien de grote daling in bezit van headsets van ouder dan 24 maanden, is het aannemelijk dat veel mensen hun headsets binnen twee jaar vervangen.

33 procent van de headsetbezitters geeft aan zijn headset in de komende twaalf maanden (waarschijnlijk) te willen vervangen. 34 procent overweegt dit pas na 12 maanden te doen en 32 procent heeft hier überhaupt geen plannen voor.

55+’ers geven vaker aan hun headset niet te gaan vervangen: 45 procent van deze groep zegt geen plannen te hebben om zijn headset te vervangen, tegen het marktgemiddelde van 32 procent. Dit is opvallend gezien de relatief grote hoeveelheid oudere headsets (+36 maanden) onder 65+’ers. Daardoor zou je denken dat deze headsets meer aan vervanging toe zijn. Het lijkt er echter op dat ouderen hun headsets minder snel vervangen dan jongeren. Een verklaring hiervoor is moeilijk te geven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.