Ads Top

Nederlanders zijn meer gaan videobellen

Driekwart van de Nederlanders doet al aan videobellen. Vier op de tien Nederlanders is hier sinds de uitbraak van het coronavirus vaker gebruik van gaan maken. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Trends in Digitale Media’ dat onderzoeksbureau GfK jaarlijks uitvoert onder Nederlandse internetgebruikers.         

Onder 18-34 jarigen is zelfs meer dan de helft (53 procent) vaker gaan videobellen.

Hoewel 65-plussers minder vaak dan andere leeftijdsgroepen aangeven dat het gebruik van videobellen is toegenomen (23 procent), is het gebruik ook onder deze leeftijdsgroep erg hoog. Meer dan de helft van de ouderen maakt weleens gebruik van videobellen.

Bijna drie op de tien Nederlanders is ook meer gaan chatten/appen sinds de coronacrisis. Het gebruik van deze communicatievorm is met 96 procent onder internettende Nederlanders onverminderd hoog.

WhatsApp is veruit het grootste platform in deze categorie, gevolgd door Facebook Messenger. Het gebruik van chatten/appen is het meest toegenomen onder 13-17 jarigen (46 procent).

Naast videobellen en chatten/appen zijn veel Nederlanders meer gaan bellen sinds afgelopen maart. Maar liefst een kwart van de Nederlanders geeft aan dit meer te zijn gaan doen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.