Ads Top

SkySQL houdt het Nimbuzz-gevoel in stand

SkySQL, aanbieder van open source database-oplossingen, heeft Nimbuzz, de productneutrale communicatie-app, aangekondigd als hun nieuwste klant. Nimbuzz’s universele communicatieproducten, waaronder Instant Messaging en Video Calling, zijn te vinden op tien verschillende platforms, zoals iPhone, Android en Windows Phone. SkySQL biedt advies en ondersteuning voor Nimbuzz’s MariaDB-databases – een technologische keuze die in lijn is met de groeiende trend: weg van gesloten databasesoftware.
Wereldwijd meer dan 150 miljoen gebruikers (en per seconde verscheidene nieuwe gebruikers) genereren een grote hoeveelheid dataverkeer, waardoor Nimbuzz’s MySQL-databases, die gebruik maken van MariaDB, fulltime ondersteuning vragen. Door de externe ondersteuning hebben Nimbuzz CTO Lars Hoogweg en zijn team meer tijd om zich te focussen op strategische projecten. Voor de ondersteuning was Hoogweg op zoek naar een bedrijf dat snel, diepgaande antwoorden kan geven op complexe queries en dat beschikte over specialistische kennis van databases.
Nimbuzz heeft de open source-beweging sinds de start in mei 2008 altijd volledig gesteund en wilde daarom graag samenwerken met een bedrijf dat dezelfde waarden hanteert. Lars voegt toe: “Een van de redenen waarom we voor SkySQL hebben gekozen is vanwege hun nauwe banden met de open source-gemeenschap en met Monty, de ‘vader’ van MariaDB. Er waren weliswaar andere opties, maar SkySQL stak er bovenuit door hun ongeëvenaarde expertise met de database. Bovendien belichaamt het bedrijf ‘de geest’ van MySQL.“

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.