Ads Top

Vidyo en DoXom voorzien in videoconferentie voor smartphones en tablets

DoXom, aanbieder van managed videoconferencing-diensten, en Vidyo, specialist op het gebied van persoonlijke telepresence-oplossingen, presenteren samen een app voor zakelijke videoconferentie op smartphones en tablets. VidyoMobile biedt uitkomst voor mobiele werkers die graag middels videoconferentie in contact zijn met klanten en collega’s. VidyoMobile is ontwikkeld voor iOS en Android smartphones en tablets en biedt dezelfde functionaliteit en kwaliteit als de desktop-versie van Vidyo. Via een tablet of smartphone kunnen gebruikers zeer eenvoudig een videogesprek opzetten met collega’s of klanten. De oplossing werkt zowel met een Wifi- als een 3G/4G-verbinding. Net als bij de desktop-versie kunnen de gesprekspartners uitgenodigd worden voor een één-op-één gesprek of voor een videogesprek in een meetingroom met meerdere personen. VidyoMobile biedt gebruikers de mogelijkheid om hun desktop te tonen aan andere gebruikers zodat zij documenten kunnen delen en presentaties kunnen laten zien. De gesprekken kunnen tevens worden opgenomen.
Het Vidyo product-platform is software-gebaseerd en kan eenvoudig op maat worden gemaakt voor verschillende organisaties. De VidyoRouter is gebaseerd op de gepatenteerde Adaptive Video Layering™-architectuur en biedt een H.264 Scalable Video Coding-technologie. Deze technologie maakt de MCU overbodig en helpt storingen te voorkomen. Daarnaast zorgt de technologie voor snelle toegang en hoge kwaliteit van video via internet, LTE-, 3G- en 4G-netwerken. Het Vidyo-platform zorgt ervoor dat gebruikers snel over kunnen schakelen naar de nieuwste hardware-innovaties en de nieuwste consumentenapparatuur, waardoor het een aantrekkelijk platform is voor partners. Vidyo werkt sinds 2005 met H.264 SVC en SIP videoconferentie-interoperabiliteit in verschillende standaard uitvoeringen.
De VidyoMobile app is vanaf nu gratis beschikbaar in de Apple App Store. DoXom verstrekt voor de Nederlandse markt de service en de toegangscodes om een conferentie en virtuele vergaderruimtes op te zetten. De dienst is vanaf september te gebruiken in Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.