Ads Top

SURFnet maakt zeven winnaars Unified Communications- wedstrijd bekend

SURFnet heeft zeven winnaars van de Unified Communications-wedstrijd bekendgemaakt. De Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Fontys Hogeschool, Hogeschool Windesheim en de drie Technische Universiteiten (TUDelft, TUEindhoven en UTwente) die een gezamenlijk voorstel indienden, krijgen een stimuleringsfinanciering om hun oplossing uit te voeren.
De wedstrijd was uitgeschreven als stimulering van online samenwerken binnen en buiten de grenzen van hoger onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Unified Communications kan hier een bijdrage aan leveren doordat het studenten en medewerkers onderling verbindt door een geïntegreerde oplossing voor e-mail, instant messaging, telefonie en videoconferencing,” aldus Walter van Dijk van SURFnet.
SURFnet nodigde instellingen uit om voorstellen in te dienen die de ontwikkeling en het gebruik van Unified Communications voor het hoger onderwijs en onderzoek faciliteren. Hierbij moest duidelijk worden toegelicht welke voordelen Unified Communications oplevert, bijvoorbeeld verlaging van kosten, efficiëntere en effectievere samenwerking en verhoging van de productiviteit. Verder was het gebruik van open standaarden voor SURFnet een belangrijke voorwaarde, omdat Unified Communications dan instellingsoverstijgende samenwerking mogelijk maakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.