Ads Top

Voice- en videochat bij Gmail


Google introduceerde deze week Gmail voice- en videochat. Het enige dat men hiervoor nodig heeft, is een webcam en een kleine plug-in voor je browser. Vervolgens kan men videogesprekken voeren met vrienden, familie en collega's via Gmail en Google Apps. Met Gmail voice- en videochat kan men een videogesprek beginnen zonder daarvoor eerst een andere toepassing te moeten openen of een nieuwe account aan te maken. 
Om met Gmail voice- en videochat aan de slag te gaan, opent men een chatvenster in Gmail, selecteert men het menu "Opties" onderin het scherm en "Voice- en videochat toevoegen". Hierop wordt men begeleid door een eenmalige installatie van een gratis plug-in (een snelle download van 2 MB). 
Gmail is de eerste grote webmail-dienst waarin functionaliteit voor videogesprekken is geïntegreerd. Deze functie zal met ingang van morgen worden uitgerold naar pc's en Macintosh-computers. Klanten van Google Apps krijgen eveneens - gratis - de beschikking over deze dienst, en kunnen videogesprekken aangaan met elke andere gebruiker van Gmail of Google Apps.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.