Ads Top

Logitech onthult opvolger van zijn meest populaire videobar

Vandaag heeft Logitech de MeetUp 2 aangekondigd. Zeven jaar na de de originele Logitech MeetUp presenteert het Zwitserse bedrijf een opvolger van zijn geliefde videobar, die inmiddels ruim een miljoen keer is verkocht.

Met MeetUp 2 slaat Logitech een aanzienlijke moderniseringsslag. Dit komt niet alleen door de productie die vele malen duurzamer is dan die van de originele MeetUp, maar ook door de flexibele inzetbaarheid in zowel BYOD-modus als een modus waarin al een PC wordt gebruikt en de toevoeging van intelligente AI-features.

De hoeveelheid huddle rooms is in de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen en dat heeft ook gezorgd voor een toenemende vraag naar de juiste technologie voor videovergaderen binnen deze ruimtes. De technologie moet hier bovendien geschikt zijn voor meerdere scenario’s, bijvoorbeeld voor gebruikers die de voorkeur geven aan een setup waarin al een PC wordt gebruikt, of een scenario waarin zij hun eigen laptop gebruiken in een BYOD-opstelling. Logitech werkt al jaren aan (door AI-verbeterde) features waarbij mensen in het middelpunt staan en het richt zich op het uitdiepen van interactie tussen collega’s. Deze intelligente features zijn nu ook toegepast in MeetUp 2.

AI-gedreven videokenmerken spelen een grote rol in MeetUp 2. Denk dan aan RightSight 2, dat sterk bijdraagt aan het creëren van een gelijkwaardige vergaderervaring voor deelnemers op afstand. Deelnemers in de vergaderruimte worden automatisch geframed, ongeacht of het gaat om de actieve spreker, een groep deelnemers of iedere individuele deelnemer. Op het gebied van audio voegt RightSound 2 algoritmen toe die stemgeluid balanceren en ongewenste geluiden wegfilteren. Ook wordt echo in galmende ruimtes onderdrukt.

MeetUp 2 werkt samen met populaire videovergaderplatformen die mensen dagelijks gebruiken, zoals Microsoft Teams, Zoom en Google Meet. MeetUp 2-gebruikers kunnen profiteren van functies zoals Zoom Rooms Smart Gallery, waarbij individuele feeds worden opgezet van de verschillende deelnemers in de vergaderruimte. Een ander voorbeeld is Microsoft Intelliframe, waarbij deelnemers automatisch in frames worden geplaatst zodat iedere deelnemer op gelijkwaardig niveau zichtbaar is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.