Ads Top

We bellen vaker buiten kantooruren

Nederlanders bellen steeds vaker buiten reguliere werktijden. Dit blijkt uit onderzoek van Voys. De telecomaanbieder heeft onderzoek gedaan naar het belgedrag van werkende Nederlanders. Naast dat de werkuren ruimer worden, blijkt ook dat er in de zomer vaker buiten reguliere werktijden wordt gebeld dan in de winter.

Voor thuiswerkers is het zelf bepalen hoe en wanneer je werkt steeds gebruikelijker. In sommige thuissituaties is dit een uitkomst. 

In onze data-analyse ziet men dat de werktijden in de zomer vaker worden doorgetrokken dan in de winter. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat mensen in de zomermaanden meer behoefte hebben aan vrijheid, ook gezien de coronamaatregelen. 

Carolien Hamming, directeur van CSR Centrum voor stress- en burn-out, vindt het veel bellen buiten werktijd een zorgelijke ontwikkeling. Grenzen aangeven is volgens Hamming van belang. 'Na je werkdag op kantoor nog even werken is niet per se verkeerd. Maar wat je wel kan zeggen is dat structureel overwerken, voor de meeste mensen na verloop van tijd negatieve effecten heeft op hun gezondheid. Je lichaam heeft tijd nodig om tot rust te komen van werkactiviteiten. De beste verdeling is: acht uur werken, acht uur afschakelen van het werk en andere dingen doen, acht uur slaap.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.