Ads Top

Enorme belangstelling voor software Zoom

Zoom Video Communications, leverancier van videoconferentiediensten. De (mobiele) apps van het bedrijf worden momenteel gemiddeld 240.000 keer per dag gedownload, tegen 85.000 in het verleden.

De Zoom software kan beperkt gratis worden gebruikt (maximaal 100 deelnemers en tijdslimiet van 40 minuten), wie meer functionaliteit wilt betaalt maandelijks evenveel als voor Netflix. Zelfs voor de enterprise zijn de tarieven met 18,99 euro per maand betaalbaar.

Analisten denken dat het bedrijf alleen al in januari 67 miljoen dollar extra omzet heeft gedraaid. Het aantal maandelijkse gebruikers is alleen al dit jaar met 2,2 miljoen toegenomen.

Maar waarom Zoom? In de markt voor videovergaderen domineerden tot voor kort immers andere namen, zoals WebEx van Cisco en Teams van Microsoft.

Een deel van het succes komt doordat het bedrijf videovergaderen als uitgangspunt heeft, terwijl bij veel andere oplossingen (Slack, Microsoft Teams) videocommunicatie een bijproduct is. Teams van Microsoft is vooral voortgekomen uit de belsoftware van Skype. Zoom kent alleen In-Meeting Chat, voor wie een van de deelnemers een privébericht wil sturen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.