Ads Top

Vaste telefonie leunt steeds meer op multiplay-abonnement

Het aantal vaste telefoonaansluitingen daalt al jaren in Nederland. Toch heeft nog altijd twee derde van de mensen met een mobiel abonnement ook een vaste telefoonaansluiting in het huishouden, aldus onderzoek op basis van het Telecompaper Consumer Insights-panel. Het belangrijkste argument is en blijft dat vaste telefonie binnen een multiplay-abonnement vrijwel niets kost.

Vier op de tien Nederlandse consumenten met zowel een vaste als mobiele telefoonaansluiting (bijna twee derde van alle Nederlanders) geeft als reden voor het behoud van de vaste aansluiting dat het onderdeel is van hun dual- of triple play abonnement. Dit percentage is sinds begin van dit jaar weer aan het stijgen. Tussen begin 2011 en Q1 2018 schommelde het tussen de 25 en 30 procent. Begin dit jaar steeg het naar 35 procent en in Q3 2019 naar 41 procent.

Feit is dat vaste telefonie binnen dual- en triple play abonnementen steeds vaker bijna ‘weggegeven’ wordt. Bij Ziggo, bijvoorbeeld, dalen de maandelijkse kosten van dergelijke abonnementen met slechts 1,00 euro wanneer klanten ervoor kiezen geen vaste telefonie erbij te nemen of op te zeggen. Nauwelijks de moeite om actief de vaste aansluiting op te zeggen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.