Ads Top

Ziekenhuizen aan de slag met videoconsult via een app

Vandaag toonde FocusCura in Berlijn haar nieuwe eHealth-toepassingen, waarmee zorg op afstand voor elke chronische patiƫnt mogelijk moet worden. Door integratie van het wereldwijd beschikbare Cisco Spark in de eHealth-producten van FocusCura, moet het een fluitje van een cent worden voor zorgaanbieders om zelf een videodokter te beginnen.

Het Nederlandse zorginnovatiebedrijf FocusCura en IT-bedrijf Cisco presenteerden het eerste resultaat van de toepassing van Cisco Spark in de innovatieve zorgapps van FocusCura. Dit gebeurde tijdens het internationale ICT-evenement Cisco Live in Berlijn. Komende maand starten de eerste ziekenhuizen en zorgorganisaties met deze nieuwe vorm van zorgcommunicatie via smartphone of tablet.

De eHealth-producten cContact en cVitals van FocusCura worden door steeds meer ziekenhuizen en thuiszorginstellingen in binnen- en buitenland ingezet voor telemonitoring en beeldzorg. Met cVitals kunnen patiƫnten thuis vitale waarden meten en automatisch doorsturen naar hun behandelaars; cContact maakt direct videocontact tussen patiƫnten en zorgverleners mogelijk.

Kwetsbare ouderen en chronische patiƫnten, zoals mensen met hartfalen of COPD, hebben veelvuldig contact met artsen of verpleegkundigen. Nu kan dit vaak alleen tijdens een bezoek aan het ziekenhuis, wat juist voor deze mensen erg belastend is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.