Ads Top

Red Tulip Systems houdt opsporingsambtenaren veilig met nieuwe mobiele telefoondienst

WorkFone helpt opsporings- en veiligheidsdiensten met het voorkomen van criminaliteit door verschillende identiteiten aan te maken en te beheren op één smartphone.

WorkFone is ontstaan uit de praktijkervaringen van Rob Sutter, oprichter van Red Tulip Systems. Sutter heeft zelf gedurende zijn eerdere carrière bij opsporings- en veiligheidsdiensten ervaren hoe groot de gevaren zijn waar opsporingsambtenaren dagelijks mee te maken krijgen. 'Ons hoofddoel met WorkFone', zegt Sutter, 'is om opsporings- en veiligheidsdiensten en hun opsporingsambtenaren te helpen bij het verzamelen van betere human intelligence (HUMINT) om zo criminaliteit en terrorisme te voorkomen.'

Om hun ware identiteit geheim te houden is het gebruikelijk dat opsporingsambtenaren gebruik maken van zogenaamde ‘'burner phones': contant aangeschafte prepaid-telefoons die moeilijk te traceren zijn. Voor elk dossier en identiteit is er een andere telefoon nodig, wat werken met burner phones riskant maakt. Het komt voor dat een telefoon kwijtraakt, de identiteit van een informant gecompromitteerd raakt of dat de ware identiteit van de opsporingsambtenaar wordt onthuld.

WorkFone kan worden geïnstalleerd zoals iedere andere app, maar een belangrijk verschil is dat WorkFone geen data opslaat op de smartphone zelf. Voor alle data wordt gebruik gemaakt van TLS v1.2 encryptie (NSA Suite B), dat is de zwaarst mogelijke beveiliging, en wordt opgeslagen op de servers van Red Tulip Systems of indien nodig op het terrein van de klant. Binnen WorkFone zijn de verschillende identiteiten strikt gescheiden. Elke identiteit krijgt een niet-sequentiële, willekeurig lokaal telefoonnummer toegewezen, zodat de ware identiteit beschermd blijft.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.