Ads Top

Openbaar Ministerie besteedt beheer IT-infrastructuur voor vijf jaar uit aan Atos Origin

Het Openbaar Ministerie heeft het beheer van haar technische infrastructuur uitbesteed aan Atos Origin. De vijfjarige overeenkomst markeert de eerste fase van de outsourcingstrategie van het OM en betreft het beheer van ruim 6.500 werkplekken (vast en mobiel), de kantoorautomatisering, de VOIP-omgeving en zakelijke toepassingen, inclusief hosting van de achterliggende infrastructuur.
Het OM is verantwoordelijk voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde en is de enige Nederlandse instantie die verdachten voor de strafrechter kan brengen en ervoor zorgt dat strafbare feiten worden opgespoord en vervolgd. Het OM beschikt over een landelijke organisatie met vestigingen in verschillende regio’s. Aan de gunning van de opdracht ging een Europese aanbesteding vooraf. Het OM heeft zich daarbij laten ondersteunen door de firma Quint Wellington Redwood. Atos Origin kwam hierbij op kwalitatief, strategisch en financieel gebied als beste aanbieder uit de bus.
“Deze overeenkomst stelt het Openbaar Ministerie in staat substantieel te besparen op het IT-beheer en de performance van IT-systemen voor eindgebruikers sterk te verbeteren. Hiermee beschikt het OM over een toekomstvaste infrastructuur die voldoet aan zeer hoge eisen op het gebied van beveiliging, beschikbaarheid, innovatie en flexibiliteit”, aldus Henk van Brummen, CIO van het Openbaar Ministerie. “Hierbij past een IT-dienstverlener die waarborgt dat onze operaties doorgang vinden. Deze dienstverlener hebben we gevonden in Atos Origin.”
De transitie is inmiddels in volle gang. In de komende maanden neemt Atos Origin de beheertaken over van de huidige leverancier. De oplossing die de IT-dienstverlener gaat aanbieden is onder meer gebaseerd op Adaptive Workplace - dat het mogelijk maakt nieuwe technologieën direct in te zetten en de voordelen ervan snel te kunnen benutten - en Atos in a Box, Oracle Exadata, Storage on Demand, Cloud Infrastructure Service en Application Technical Management, waarbij ondermeer wordt gebruikgemaakt van virtualisatie en encryptie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.