Ads Top

Video conferencing biedt meerwaarde vanuit onverwachte hoek

Dankzij de opkomst van nieuwe en revolutionaire technologische hulpmiddelen, is de werkplek de laatste jaren steeds meer geĆ«volueerd naar een ‘high-performance workplace’. Bedrijfsleiders beseffen echter nauwelijks wat hun overkomen is en zijn zich vaak niet bewust hoe ze deze technologie optimaal kunnen benutten. Dit geldt voornamelijk voor het gebruik van oplossingen voor video conferencing, content sharing en telepresence.
David van den Berg, Regional Director, Polycom Benelux, spreekt de mythe tegen dat video conferencing een dure technologie is die slechts aan de bedrijfstop is voorbehouden. Op basis van een aantal praktische, kosten- en tijdbesparende alternatieven schetst hij het enorme potentieel van deze oplossingen vanuit vier zeer verschillende, nieuwe gezichtshoeken:

1. Werving van personeel
Wist u dat… het traditioneel lange en moeizame wervingsproces teruggebracht kan worden tot enkele eenvoudige stappen door oplossingen voor video conferencing en content sharing optimaal in te zetten? U bespaart bijvoorbeeld hoge reis- en verblijfskosten voor kandidaten die van heinde en verre op gesprek komen, terwijl u toch geniet van het voordeel van een persoonlijke ontmoeting waarbij de non-verbale communicatie en lichaamstaal van de kandidaat een rol blijven spelen.

Deze manier van solliciteren biedt zelfs ruimte voor testen die de professionele bekwaamheden en vaardigheden van een kandidaat toetsen en die met behulp van dezelfde technologie bekeken en geƫvalueerd kunnen worden.

2. Projectbeheer
Wist u dat… verschillende teams van ingenieurs wereldwijd kunnen samenwerken om de meest creatieve ideeĆ«n te bundelen en een project van a tot z te beheren zonder daar fysiek voor te hoeven reizen? Oplossingen voor video conferencing en telepresence vergemakkelijken en stimuleren namelijk een (schijnbaar onmogelijk) denkproces waardoor een veel grotere kweekvijver voor innovatieve nieuwe ideeĆ«n ontstaat dan ooit te voren mogelijk was.

“Of het nu gaat om de voorbereiding, het coƶrdineren of implementeren, door oplossingen zoals content-sharing en video conferencing te combineren, creĆ«er je een efficiĆ«nt platform voor discussies en het uitwisselen van ideeĆ«n. Alle communicatie om een project tot een goed einde te brengen vindt dan ook plaats via virtuele meetings en rapportages.”, aldus David van den Berg.

3. Bedrijfscommunicatie
Wist u dat… er reeds heel wat vooruitstrevende organisaties gebruik maken van video conferencing voor hun bedrijfscommunicatie, maar dat er minstens evenveel zijn die nog steeds kunnen leren van deze ervaring en er heel wat voordeel uit zouden kunnen halen? De oplossing kan er immers voor zorgen dat de CEO beter zichtbaar (en hoorbaar) wordt voor medewerkers en andere belanghebbenden wanneer hij bijvoorbeeld aankondigt hoe het bedrijf ervoor staat. Of het geeft een salesmanager de mogelijkheid de kwartaalresultaten van incentives aan een HR-directeur bekend te maken, zodat deze de medewerkers kan informeren over de laatste beloningsstructuren.

De vele voordelen van video conferencing – waaronder persoonlijke communicatie, veel ruimte voor feedback, lage implementatie- en onderhoudskosten en uitgebreide mogelijkheden qua connectiviteit met andere tools en platforms.

4. . Leren op afstand
Wist u dat… gebruikers van virtuele trainingsruimtes informatie over hun training kunnen delen met andere cursisten overal ter wereld en in real-time? De deelname aan een training is dus niet langer beperkt tot het aantal fysieke zitplaatsen in een cursusruimte. Met een sterk video conferencing platform als back-up, dat vanuit Ć©Ć©n centraal punt gestuurd wordt, en met behulp van oplossingen voor video streaming of graphic sharing, kunnen tijdens de training concrete voorbeelden en toepassingen getoond worden. Trainingssessies kunnen bovendien gemakkelijk worden opgenomen en op eender welk moment in de toekomst beschikbaar worden gesteld.

Dezelfde oplossingen voor samenwerking kunnen ingezet worden om bijvoorbeeld gelijktijdig grootschalige veiligheidscampagnes op te starten voor verschillende business units. Vooral multinationals zouden hier heel wat op kunnen besparen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.