Ads Top

Minder gebeld via vaste telefoon

Met 4,7 miljard belminuten in het afgelopen kwartaal wordt er via vaste lijnen 7 procent minder gebeld dan in het kwartaal ervoor. Dat meldt de OPTA. Ten opzichte van het tweede kwartaal wordt minder naar vaste nummers gebeld (-8%). In tegenstelling tot voorgaande kwartalen wordt in het derde kwartaal ook minder naar internationale (-10%) en mobiele nummers (-4%) gebeld.
Na een lichte stijging in het totaal aantal aansluitingen van vaste telefonie in het voorgaande kwartaal, daalt het totaal aantal aansluitingen in het derde kwartaal met 32 duizend naar 7,1 miljoen aansluitingen. Voor klassieke telefonie zijn er ten opzichte van het voorgaande kwartaal 111 duizend minder aansluitingen op een totaal van 2,6 miljoen. Dit terwijl er met een groei van 79 duizend in het derde kwartaal meer dan 4,4 miljoen digitale aansluitingen zijn. In het derde kwartaal van 2012 wordt 26% van de aansluitingen op basis van het klassieke PSTN afgenomen, 11% op basis van ISDN en 63% op basis van het digitale voice over breedband (VoB).
In tegenstelling tot voorgaande kwartalen stijgt het aantal WLR-aansluitingen. Via een WLR-aansluiting kunnen aanbieders zelf een telefoonabonnement plus belminuten aanbieden aan de consument. Alternatieve aanbieders nemen ongeveer 295 duizend van deze gereguleerde aansluitingen af bij KPN. Dit zijn er tienduizend meer dan in het vorige kwartaal. De daling van de vraag naar het gereguleerde C(P)S zet door in het derde kwartaal van 2012. Ongeveer 312 duizend abonnees nemen hun belminuten af via een andere aanbieder dan KPN. Dit zijn er 18 duizend minder dan in het vorige kwartaal.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.