Ads Top

IP telefonie bij ISW Hoogland


Dat IP-telefonie ook voor onderwijsinstellingen inmiddels een bijzonder aantrekkelijk alternatief is, bewijst de keuze van ISW Hoogeland voor VoIP, ofwel telefonie over het datanetwerk. Interconfessionele Scholengroep Westland is als onderwijsinstelling al sinds 1995 actief in het Westland. ISW beschikt inmiddels over zeven scholen, waarop zo’n 4000 leerlingen mavo-, havo- of vwo-onderwijs volgen. Kortgeleden werd de nieuwbouwlocatie Hoogeland in Naaldwijk opgeleverd. Een locatie waar niet alleen les wordt gegeven, maar waar tevens de algemene directie is gehuisvest.
De nieuwbouw bood ISW de mogelijkheid een grote stap voorwaarts te maken op het gebied van onder meer telematica. Uiteindelijk viel de keuze van telefonieleverancier (op instigatie van adviesbureau DWA), op Trends ICT Groep. ICT-beheerder Marcel Silvius van ISW legt de keuze uit: ,,We kenden Trends ICT Groep al van onze locatie in ’s-Gravenzande. Die samenwerking bevalt goed, we werkten op die locatie al met een Siemens-telefoniesysteem. Daarom ook nu in Naaldwijk de keuze voor Trends in combinatie met een Siemens IP-oplossing gemaakt.”
Het gekozen IP-telefoniesysteem, Hipath 3800 IP, is schaalbaar tot 1000 IP-toestellen en geschikt voor meerdere ISDN- of VoIP-verbindingen. Tevens is het koppelbaar aan digitale telefoonsystemen van Siemens, zoals die van ISW ’s Gravenzande. Bij toekomstige vervanging van de systemen op overige ISW-locaties hoeven deze scholen geen eigen telefoniesysteem meer aan te schaffen. De lokale nummers worden dan naar ISW Hoogeland verhuisd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.